buitenland

Pakistaanse Malala mag in Groot-Brittannië blijven

Door Shari Deira - 02 januari 2013

De vijftienjarige Pakistaanse Malala Yousafzai die door de Taliban werd neergeschoten, kan in ieder geval de komende drie jaar in Groot-Brittannië blijven. Haar vader heeft een baan gekregen bij het Pakistaanse consulaat in Birmingham.

Dat meldt BBC News woensdag. Vader Yousafzai heeft de baan voor in ieder geval drie jaar. Daar kan nog twee jaar bij komen.

Verwondingen

Malala voerde in oktober campagne in de noordwestelijke Swat-vallei voor het recht op onderwijs voor meisjes. Een aanhanger van de Taliban schoot haar neer. De terreurorganisatie dreigde Malala zelfs alsnog te vermoorden als ze de aanslag zou overleven.

President Asif Ali Zardari van Pakistan heeft de jonge Malala bezocht in Groot-Brittannië. Ze ligt sinds 8 december in het Queen Elizabeth ziekenhuis waar ze wordt behandeld aan verwondingen.

Vorige maand werd een school in Pakistan naar Malala vernoemd. Ze heeft echter gevraagd of de school zijn oude naam weer kan terugkrijgen. De tweeduizend meisjes op de school zouden zich met de nieuwe naam niet meer veilig voelen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.