buitenland

Servische premier gelast onderzoek naar nep-interview

Door Shari Deira - 31 januari 2013

De Servische premier Ivica Dacic gelast een onderzoek naar een incident waarbij hij werd geïnterviewd door een nep-journalist zonder onderbroek. Het interview is op YouTube al 2,7 miljoen keer bekeken.

Volgens de veiligheidsadviseur van Servië hebben de makers van het filmpje hun land belachelijk gemaakt.

Benen

Op het filmpje is te zien dat Branka Knezevic, voormalig model van de Kroatische editie van mannenblad Playboy, tegenover premier Dacic gaat zitten. Tijdens het interview gaat Knezevic verzitten en spreidt ze haar benen.

De 35-jarige vrouw draagt geen onderbroek en de 47-jarige premier kijkt dan ook geïnteresseerd toe. Op internet circuleert een gecensureerde versie van het filmpje. Knezevic zegt dat Dacic ‘als een echte man heeft gereageerd’.

De stunt is geïnspireerd op een scène uit de film Basic Instinct uit 1992. In de film van Paul Verhoeven spreidde actrice Sharon Stone ook haar benen in een scène waarin zij werd ondervraagd door de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.