buitenland

E-mailaccount van oud-president Bush gehackt

Door Kelly van Alphen - 08 februari 2013

Het e-mailaccount van oud-president George H.W. Bush is hoogstwaarschijnlijk gehackt. De hacker publiceerde persoonlijke foto’s en berichten van de familie Bush.

De hacker die zichzelf Guccifer noemt, zegt te hebben ingebroken in zes e-mailaccounts, waaronder die van de twee oud-presidenten van de Bushclan. Ook zouden enkele vrienden van de familie slachtoffer zijn geworden van de hack.

Gevoelige informatie

De gepubliceerde e-mails bevatten onder meer foto’s van wat geschilderde portretten van George W. Bush in bad en onder de douche lijken te zijn.

Guccifer claimt ook gevoelige informatie in handen te hebben, zoals adressen en telefoonnummers van familieleden van Bush en de code van het beveiligingshek.

Zorgwekkend

Ook is op te maken hoe slecht de gezondheid van de oud-president was eind december, toen hij met longklachten werd opgenomen in het ziekenhuis. De voormalige chef van de president liet aan de kinderen van Bush weten dat het begrafenisteam al bezig was met het treffen van voorbereidingen.

Bush junior was al bezig met een afscheidsrede voor zijn vader, zo liet hij zijn broers en zussen weten. Dit om te voorkomen dat oud-president Clinton, waarnaar verwezen wordt als ‘Bubba’, deze eer naar zich toe trekt.

Obama

Ook is via de hack een e-mail uitgelekt van president Barack Obama aan Bush sr. waarin hij laat weten aan hem en zijn familie te denken.

De hacker is niet bang voor het FBI-onderzoek dat naar hem loopt. ‘Ik speel al langer een spelletje met die hufters. Dit is gewoon het volgende hoofdstuk.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.