buitenland

Ex-adviseur Belgische prins Laurent: hij kan niet skiën

Door Shari Deira - 21 februari 2013

De Belgische prins Laurent, die in het ziekenhuis ligt vanwege een ski-ongeluk, heeft vaker problemen gehad tijdens zijn wintersportvakantie. Laurent is geen goede skiër.

Dat zegt zijn voormalig adviseur Noël Vaessen tegen de krant Sudpresse. ‘Prins Laurent kan niet skiën. Het was zeker niet de eerste keer dat hij met zijn eigen beperkingen geconfronteerd werd.’

Volgens Vaessen raakte prins Laurent in de jaren negentig ook in de problemen tijdens een wintersportvakantie. Laurent werd toen uitgenodigd door Rolex om te skiën in Zwiserland. ‘Hoewel hij een complete uitrusting had van een gespecialiseerde winkel bleken zijn skivaardigheden toch niet te volstaan.’

Fout

Prins Laurent was off-piste aan het skiën toen hij in een gat viel. ‘Ze konden hem een hele tijd niet terugvinden,’ zegt Vaessen. De weg was goed aangegeven, maar toch maakte de prins een fout.

‘Aan een chalet stond aangeduid dat men niet naar links mocht, maar de prins koos de verkeerde weg.’ De ex-adviseur werd gebeld dat de prins was verdwenen, maar het gezelschap heeft Laurent uiteindelijk veilig teruggevonden. Vaessen heeft de prins toen gewaarschuwd niet meer aan sport te doen.

Prins Laurent (49) is dinsdag opgenomen in het ziekenhuis in het Oostenrijkse Innsbruck vanwege een ski-ongeval. Bij het ongeluk liep hij een inwendige bloeduitstorting op in zijn buik. De jongste zoon van koning Albert en koningin Paola keert zaterdag terug naar huis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.