buitenland

Extreemrechts Australië: Wilders met geweld verdedigen

Door Servaas van der Laan - 03 februari 2013

In Australië is ophef ontstaan rondom het aanstaande bezoek van PVV-leider Geert Wilders. Extreemrechtse groeperingen zijn bang dat moslims de bijeenkomsten zullen verstoren en roepen hun volgelingen op de politicus desnoods met geweld te verdedigen.

Hierover berichten diverse Australische media zondagochtend.

‘Wij roepen alle patriotten op om beroep te doen op hun recht op zelfverdediging wanneer die hoofddoeken de bijeenkomsten zullen verstoren,’ meldt de extreemrechtse groepering Australian New Nation op haar website.

Invasie

De groepen vrezen een ‘invasie van moslims’ die de bijeenkomsten met ‘geschreeuw en schuimbekkerij’ zullen verstoren. ‘Bij een aanval van moslims is elke vorm van geweld gerechtvaardigd vanwege het recht op zelfverdediging.’

Negeren

Moslimleiders in Australië roepen hun volgelingen op om het bezoek van Wilders te negeren.

‘Ook al hebben we het recht op vreedzaam protest, is het beter om helemaal geen aandacht aan de heer Wilders te besteden,’ zegt de president van de Australische federatie van Islamitische Raden.

Visum

De PVV-leider bezoekt deze maand Melbourne, Perth en Sydney om daar te spreken over ‘vrijheid, de islam en het Westen’.

Wilders zou eigenlijk eerder naar Australië afreizen maar zijn visum werd in eerste instantie niet toegekend omdat meerdere Australische politici moeite hebben met het bezoek van de PVV’er.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.