buitenland

Hillary Clinton inhuren? 149.000 euro per uur

Door Arne Hankel - 20 februari 2013

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft een nieuwe bijbaan als spreker op conferenties en bij bedrijven en verenigingen. Daarmee verdient ze binnen een uur wat ze als minister in een heel jaar kreeg: 200.000 dollar, zo’n 149.000 euro.

Dat melden Amerikaanse media woensdag.

Bill Clinton

Clinton kan voortaan ingehuurd worden via de Harry Walker Agency in New York, een prestigieus bedrijf dat ook boekingen verwerkt voor onder anderen de Duitse oud-bondskanselier Gerhard Schröder, acteur Arnold Schwarzenegger en Hillary’s echtgenoot Bill Clinton.

Volgens mediaberichten heeft de oud-president in de eerste tien jaar na zijn vertrek uit het Witte Huis in 2001 omgerekend al zo’n 66 miljoen euro verdiend met het geven van speeches.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.