buitenland

Oud-FBI-agent: beoogd CIA-chef is bekeerd tot moslim

Door Arne Hankel - 12 februari 2013

Het beoogde nieuwe hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA John Brennan is tussen 1996 en 1999 bekeerd tot de Islam. Dat beweert een voormalige FBI-agent en anti-moslim-activist.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de 57-jarige John Brennan maandag voorgedragen als de nieuwe topman van inlichtingendienst CIA. De 57-jarige Brennan moet de opvolger worden van generaal David Petraues, die opstapte vanwege een buitenechtelijke relatie met zijn biograaf.

Adviseur president

Brennan heeft een lange loopbaan binnen de inlichtingenwereld en was eerder onder meer adviseur van Obama op het gebied van binnenlandse veiligheid en contraterrorisme.

In een radioshow zegt voormalig FBI-agent en complotdenker John Guandolo dat er aanwijzingen zijn dat Brennan zich heeft bekeerd tot de islam tijdens zijn stationering voor de CIA in Riyad tussen 1996 en 1999.

Bezoek Mekka

Guandolo, die in 2008 vertrok bij de FBI, zegt tegen radiopresentator Tom Trento dat Brennan zich in Saudie-Arabie heeft bekeerd en Mekka en Medina heeft bezocht. Steden die alleen toegankelijk zijn voor moslims.

Ook het feit dat Brennan goed Arabisch spreekt, maakt hem volgens Guandolo verdacht.

De oud-FBI agent wordt omschreven als een anti-moslim-activist. Hij vindt Brennan ongeschikt om de CIA te leiden omdat hij moslim is.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.