buitenland

Turkije: red pleegkinderen uit christelijke gezinnen

Door Arne Hankel - 19 februari 2013

Een Turkse parlementaire onderzoekscommissie begint ‘een reddingsactie’ voor Turkse pleegkinderen in Nederland, België en Duitsland die zijn ondergebracht bij christelijke of homoseksuele pleegouders.

Dat schrijft Trouw dinsdag.

Assimilatie

Volgens de commissie moeten die kinderen worden ondergebracht bij gezinnen met dezelfde culturele en religieuze achtergrond.

Het zou gaan om vijf- tot negenduizend Turkse kinderen. Volgens de voorzitter van de onderzoekscommissie Ayhan Ustun heeft het plaatsen van de kinderen in christelijke gezinnen of bij homoseksuele pleegouders maar één doel: assimilatie.

Europees beleid

De commissie gaat de komende maanden contact opnemen met ouders, politici, Jeugdzorg en Turkse organisaties. Doel van die gesprekken is ervoor te zorgen dat kinderen in gezinnen uit dezelfde culturele en religieuze kringen terechtkomen.

‘Er moet een einde komen aan dit beleid van de Europeanen,’ zegt Ustun tegen Trouw.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.