buitenland

Aangeschoten Gentse hoofdcommissaris rijdt auto aan

Door Kelly van Alphen - 22 maart 2013

Hoofdcommissaris bij de Gentse politie Steven De Smet heeft donderdagnacht met een dienstauto een auto-ongeluk veroorzaakt. Na een blaastest bleek dat hij onder invloed achter het stuur zat.

Dat meldden verschillende Vlaamse media vrijdag.

Het ongeluk gebeurde rond 00.30 uur. De Smet zat alleen in de wagen en botste op een kruispunt op een auto met daarin drie inzittenden. De hoofdcommissaris raakte niet gewond. De drie inzittenden liepen lichte verwondingen op.

Rijbewijs

Het rijbewijs van de korpschef is niet ingetrokken. Wel kreeg hij een tijdelijk rijverbod van zes uur. De Smet bevestigde het verhaal vrijdag op Twitter: ‘Shit happens:-( oprechte verontschuldigingen aan iedereen’.

Ook schreef hij aan een Twitteraar: ‘Ik was op dat moment niet in functie doch moet voorbeeld geven. Sorry dat ik je ontgoocheld heb.’

Niet de eerste

De Smet is niet de eerste Gentse politieman die onder invloed betrokken raakte bij een ongeval. Voormalig korpschef Peter de Wolf botste in 2009 met een dienstauto tegen een geparkeerde auto.

Ook Marc Guillemin, een van de kanshebbers om De Wolf destijds op te volgen, werd in 2010 betrapt op rijden onder invloed.

Het parket is een onderzoek naar de botsing begonnen. Er volgt ook een tuchtonderzoek door de Gentse Burgemeester Daniël Termont en de minister van Binnenlandse Zaken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.