buitenland

Bekentenissen na verkrachting Zwitserse toeriste India

Door Shari Deira - 17 maart 2013

De politie in India heeft zondag zes mannen gearresteerd die hebben bekend betrokken te zijn geweest bij de groepsverkrachting van een Zwitserse toeriste. De politie houdt rekening met nog meer arrestaties.

Het 39-jarige slachtoffer was met haar echtgenoot op fietsvakantie in India. Toen de twee kampeerden nabij een bos in het district Datia werden ze aangevallen door zeven of acht mannen.

Beroofd

De mannen overmeesterden eerst de man en vergrepen zich daarna aan de vrouw. De man moest toekijken hoe zijn vrouw werd verkracht. De vrouw is zaterdag behandeld aan haar verwondingen en heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten.

De daders hebben het echtpaar ook beroofd van spullen ter waarde van ruim 140 euro. In verband met de geruchtmakende zaak zijn in totaal twintig mensen aangehouden.

Deze groepsverkrachting komt drie maanden na de fatale verkrachting en mishandeling van een vrouw in een bus in New Delhi. Zwitserland gaf vorige maand nog een waarschuwing voor reizen naar India vanwege ‘toenemende aantallen verkrachtingen en andere seksuele misdrijven’ in het land.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.