buitenland

Groep gemaskerde jongeren overvalt trein bij Parijs

Door Kelly van Alphen - 19 maart 2013

In Grigny, een voorstad van Parijs, is een passagierstrein overvallen. De trein stond stil bij een station toen twintig tot dertig gemaskerde jongeren binnendrongen.

Het incident gebeurde zaterdagavond, maar werd pas maandagavond bekendgemaakt.

Traangas

De overvallers trokken in enkele minuten door de passagierstrein en beroofden zoveel mogelijk inzittenden van hun geld en mobiele telefoon. Ook werd traangas gebruikt door de overvallers. ‘De roof was snel, gewelddadig en leek goed georganiseerd,’ liet een reiziger weten.

Afgelopen maand liet een groep jongeren een TGV stoppen bij Marseille door rode fakkels langs het spoor te zetten. Ze probeerden in de hogesnelheidstrein te klimmen, maar dat mislukte omdat de politie snel ter plaatse was.

Goederentrein

Ook in 2011 was er een incident op het Franse spoor. Toen moest een goederentrein vlakbij Marseille stoppen omdat er karren op de rails waren gezet. Jongeren slaagden er toen in om spullen uit de wagons te stelen.

Er zijn geen aanwijzingen dat de overval in Grigny en de incidenten bij Marseille met elkaar te maken hebben. De Franse politie stelt een onderzoek in, maar heeft voor zover bekend nog geen verdachten aangehouden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.