buitenland

Aanslagen in aanloop naar verkiezingen Pakistan

Door Shari Deira - 28 april 2013

De bloedige reeks aanslagen in aanloop naar de verkiezingen in Pakistan op 11 mei zet zich voort. In de nacht van zaterdag op zondag hebben zich zes explosies voorgedaan waarbij zes doden en 55 gewonden zijn gevallen.

Een van de aanslagen had plaats in havenstad Karachi. De seculiere partij Muttahida Qaumi Movement was ook dit keer het doelwit. Een andere aanval was gericht op een bijeenkomst van de Volkspartij PPP.

Taliban

Enkele uren na de dodelijke aanslag in Karachi werd het campagnekantoor in het noordwesten van Pakistan aangevallen. Bij een explosie in het district Kohat zijn zeker vier Pakistanen om het leven gekomen.

De aanslagen in Pakistan zijn nog door niemand opgeëist, maar de radicaal-islamitische Taliban heeft de seculiere partijen in de periode tot aan de verkiezingen met aanslagen bedreigd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.