buitenland

Amerika stelt rakettest uit om spanningen Noord-Korea

Door Shari Deira - 07 april 2013

De Verenigde Staten stellen volgende week een rakettest uit vanwege de spanningen met Noord-Korea. De test wordt verschoven om ‘misverstanden te voorkomen’.

Dat zei een hoge ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Defensie in de nacht van zaterdag op zondag.

Kernaanval

De Amerikanen zouden volgende week de langeafstandsraket Minuteman lanceren vanuit Californië. De ambtenaar die anoniem wil blijven zegt dat de test allang gepland stond en niets te maken had met Noord-Korea.

Noord-Korea dreigde donderdag opnieuw met een kernaanval op de Verenigde Staten. Het leger kreeg de opdracht om raketten in staat van paraatheid te brengen en later werd een raket naar de oostkust verplaatst.

Dreigement

Hoewel Noord-Korea de afgelopen maanden de Verenigde Staten al diverse keren heeft gewaarschuwd, nemen de Verenigde Staten de dreigementen wel serieus.

De regering in de hoofdstad Pyongyang waarschuwde ook ambassadeurs in het land. Noord-Korea zou niet langer kunnen instaan voor hun veiligheid. Landen zijn niet onder de indruk hiervan en Groot-Brittannië en Rusland hebben al laten weten dat hun ambassades gewoon open blijven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.