buitenland

Britten nemen afscheid van oud-premier Thatcher (foto’s)

Door Shari Deira - 17 april 2013

Prominente Britten en buitenlandse gasten hebben woensdag in een ‘sobere’ uitvaartdienst afscheid genomen van oud-premier Margaret Thatcher. Geheel naar wens van haar familie kreeg Thatcher geen staatsbegrafenis maar een ceremoniële uitvaart met militaire eer.

Tot de gasten behoorden koningin Elizabeth II en prins Philip. Het is zeer uitzonderlijk dat de vorstin een uitvaart van een politicus bijwoont. Dit gebeurde in 1965 bij de uitvaart van Sir Winston Churchill voor het laatst.

Rouwstoet

De dienst had plaats in de St. Paul’s Cathedral in Londen. Duizenden Britten waren uitgelopen om de rouwstoet te zien. Voor zover bekend is de rouwrit zonder problemen verlopen.

Elsevier selecteerde enkele mooie beelden van de uitvaart van Thatcher.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.