buitenland

Geen verdachte gearresteerd van aanslag Boston Marathon

Door Arne Hankel - 17 april 2013

Ondanks eerdere berichten is er nog geen verdachte aangehouden voor de aanslag bij de marathon van Boston. Eerder vandaag meldde CNN op basis van een bron binnen de veiligheidsdiensten dat een verdachte was opgepakt.

CNN meldt inmiddels dat er grote stappen worden gemaakt in het onderzoek en dat er wordt gezocht naar een verdachte.

Videobeelden

Eerder op de avond meldde CNN dat het zou gaan om een man met een donkere huidskleur. Hij zou op video zijn vastgelegd terwijl hij een zak op straat deponeerde op de plek waar een van de explosies plaatsvond en zijn weggelopen.

Het is nog onduidelijk of de verdachte onderdeel is van een grotere groep. Ook is nog niet bekend of het om een buitenlander gaat of een Amerikaan.

Door de twee explosies in de buurt van de finish van de marathon op Boylston Street kwamen maandag drie mensen om het leven. Bijna 180 anderen raakten gewond.

Gebruikte bommen

Vandaag werd bekend dat de twee bommen die werden gebruikt bij de aanslag waarschijnlijk met een tijdklok tot ontploffing zijn gebracht en niet met afstandsbediening.

Dinsdag werd al bekend dat het om zelfgemaakte bommen ging, waarvan zeker een met een snelkookpan gevuld met onder meer spijkers. Waarschijnlijk zat een van de bommen verstopt in een zwarte tas, die mogelijk tussen het publiek stond vlak bij de finish van de loop.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.