buitenland

Israëliër gedood op Westelijke Jordaanoever

Door Arne Hankel - 30 april 2013

Een Palestijn heeft dinsdag een Israëlische kolonist gedood op de Westelijke Jordaanoever. Het is voor het eerst sinds 2011 dat een Palestijn een kolonist in het bezette Palestijnse gebied om het leven heeft gebracht.

Volgens Israëlische media stond de Palestijn bij een bushalte nabij een kruispunt in de buurt van de stad Nablus.

Steekwapen

Hij viel de kolonist met een mes aan, pakte het vuurwapen van de man af en schoot hem dood. De man begon daarna op de gealarmeerde leden van de veiligheidsdiensten te schieten, voordat hij werd aangehouden.

De laatste keer dat een Palestijn kolonisten op de Westelijke Jordaanoever om het leven bracht, was in maart 2011. Toen werden twee kolonisten en drie van hun kinderen in hun woning doodgestoken. Sinds begin dit jaar hebben Israëlische militairen bij verscheidene incidenten op de Westoever negen Palestijnen doodgeschoten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.