buitenland

Nederlander gearresteerd in India na dood Britse vrouw

Door Servaas van der Laan - 06 april 2013

De Nederlander Richard de W. is in het Indiase Kasjmir gearresteerd in verband met de dood van een Britse vrouw. De 24-jarige vrouw overleed op een woonboot waar ook de Nederlander zou zijn gesignaleerd.

Dat melden Britse media.

De vrouw werd dood gevonden op een boot op de Dal-rivier in Srinagar. Ze is vermoedelijk doodgestoken.

Vlucht

De W. werd honderd kilometer verderop gearresteerd toen hij het gebied probeerde uit te vluchten. Volgens de politie had de Nederlander zo’n haast om weg te komen, dat hij persoonlijke eigendommen op de boot had achtergelaten.

Het is niet duidelijk wat de relatie was tussen De W. en de vrouw, die volgens lokale media Sara Elizabeth heet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.