buitenland

Obama: niet te snel conclusies trekken over daders

Door Shari Deira - 16 april 2013

De Amerikaanse president Barack Obama zegt dat mensen moeten oppassen met het trekken van conclusies over de daders van de aanslagen in Boston. ‘We weten nog niet wie dit heeft gedaan en waarom, en mensen moeten oppassen dat ze niet te snel conclusies trekken.’

Dat zei Obama maandag (lokale tijd) tijdens een ingelaste televisietoespraak naar aanleiding van de twee explosies tijdens de marathon.

Verenigd

Obama beloofde Amerikanen dat de daders worden opgespoord en ter verantwoording worden geroepen.

Hij verzekerde dat de Amerikaanse bevolking nu verenigd is. ‘Vandaag zijn er geen Republikeinen of Democraten. De Amerikanen zijn verenigd en bezorgd. Alle Amerikanen staan achter de mensen in Boston.’

Washington

De veiligheidsmaatregelen in andere steden in de Verenigde Staten zijn opgeschroefd vanwege het incident in Boston. Zo zei de burgemeester van Washington dat er geen signalen zijn van een ‘geloofwaardige dreiging’ in zijn stad, maar dat er toch extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

Obama zei verder dat er federale hulp vanuit Washington wordt vrijgemaakt voor de slachtoffers.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.