buitenland

Overval ‘Nederlandse stijl’ op geldtransport Luxemburg

Door Annemarie van Ulden - 03 april 2013

Bij een overval op een geldtransportfirma in Luxemburg werden explosieven gebruikt en werd de politie met automatische wapens onder vuur genomen. Deze werkwijze doet erg denken aan een aantal overvallen in Nederland.

Twee weken geleden werd waardetransportbedrijf Brinks in het Brabantse Best overvallen. Om hier binnen te komen bliezen overvallers de deur op met explosieven en beschoten zij de politie tijdens hun vlucht met automatische machinegeweren.

Dit was de derde overval op een waardetransport in twee jaar tijd.

Explosieven

Een soortgelijk scenario speelde zich vandaag af in Gasperich, een wijk in de stad Luxemburg. De overvallers gebruikten explosieven met springstof om binnen te komen en beschoten de politie met automatische wapens.

De overvallers vluchtten in twee auto’s richting de Belgische grens, zo meldde de Luxemburgse politie woensdag.

Achtervolging

Tijdens de achtervolging bleven de overvallers op de politie schieten. Een politiewagen raakte van de weg waardoor de twee inzittenden gewond raakten.

De criminelen staken een van de vluchtauto’s in brand en wisten weg te komen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.