buitenland

Ronnie Brunswijk doet gooi naar presidentschap Suriname

Door Shari Deira - 07 april 2013

Ronnie Brunswijk gaat in 2015 meedoen aan de presidentsverkiezingen van Suriname. Zijn belangrijkste doel is om alle arme Surinamers rijk te maken.

Dat zei de oud-rebellenleider in de nacht van zaterdag op zondag in het André Kamperveenstadion in Paramaribo, meldt de Surinaams nieuwssite Starnieuws.

Biljetten

‘Ik wil alle armen in Suriname rijk maken. Als je huis op de veiling is beland, bel dan naar Bravo. Als je 100 dollar nodig hebt dan bel je naar Bravo,’ zei Brunswijk die ook bekend is als Romeo Bravo. Brunswijk deelde na zijn toespraak al enkele biljetten van 100 dollar uit en gooide geld in het publiek.

De oud-rebellenleider hield zijn toespraak voorafgaand aan een concert van de Amerikaanse rapper Rick Ross. Ross vroeg het publiek om Brunswijk te ondersteunen bij zijn poging om president van Suriname te worden.

Oorlog

Brunswijk was in de jaren tachtig leider van de guerrillastrijders van het junglecommando in Suriname tijdens de binnenlandse oorlog. Hij vocht tegen de huidige president en toenmalig militair leider Desi Bouterse.

Aartsrivalen Bouterse en Brunswijk hebben in 2010 de strijdbijl begraven en werken sindsdien samen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.