buitenland

Toestand verdachte Boston nog steeds ernstig

Door Shari Deira - 20 april 2013

De gezondheidstoestand van de negentienjarige verdachte van de bomaanslag in Boston is nog steeds ernstig. De jongeman zou zo ernstig gewond zijn dat hij nog niet op de hoogte is gesteld van zijn rechten.

Dat melden diverse Amerikaanse media zaterdag. Dzjochar Tsarnajev raakte ernstig gewond bij zijn arrestatie en verloor veel bloed.

Motief

Vermoedelijk is Dzjochar eerder al gewond geraakt bij de schietpartij in de nacht van donderdag op vrijdag. Daarbij raakte zijn oudere broer ook gewond. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

En dag na de arrestatie is het motief van de twee Tsjetsjeense mannen nog onduidelijk. Volgens een politiechef lijkt het er volgens de eerste aanwijzingen op dat de twee op eigen houtje handelden.

Onderzoek

Na de urenlange klopjacht op de verdachten zei de Amerikaanse president Barack Obama dat hij nog met veel vragen zit. Hij garandeerde dat er grondig onderzoek naar de verdachten zal worden gedaan.

De moeder van de verdachten zegt dat haar oudste zoon eerder door de FBI in de gaten is gehouden. Zij gelooft niet dat haar zoons de aanslag hebben gepleegd. Volgens de vrouw, die in Dagestan woont, heeft de FBI de bomaanslag geregisseerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.