buitenland

Verdachte Boston opgepakt: ‘De terreur is voorbij’

Door Shari Deira - 20 april 2013

Na een urenlange klopjacht heeft de politie de tweede verdachte van de aanslagen in Boston opgepakt. De negentienjarige Dzjochar Tsjarnajev werd opgepakt in een voorstad. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis.

‘We hebben hem,’ twitterde de burgemeester van Boston Tom Menino. ‘Gevangen! De jacht is voorbij. De zoektocht is over. De terreur is voorbij. Het recht zegeviert,’ meldde het politiekorps via Twitter.

Boot

Tsjarnajev hield zich schuil in een boot, die op een trailer in de achtertuin van een huis in de voorstad Watertown stond. Een man zag bloed op de boot liggen en zag de verdachte ineengekrompen liggen onder een zeil.

Hij rende naar binnen en belde de politie. Middels een helikopter met een infraroodcamera werd bevestigd dat een persoon zich op de boot bevond. De politie omsingelde de omgeving.

Voor dat agenten Tsjarnajev konden arresteren, brak nog een vuurgevecht uit. Het is niet bekend of de jongeman daarbij is geraakt door kogels. De politie maakte wel bekend dat de verdachte een aanzienlijke hoeveelheid bloed heeft verloren.

Ziekenhuis

Vrijdag waren duizenden agenten in Watertown en omgeving op de been op zoek naar de verdachten. Dzjochars oudere broer Tamarlan werd eerder die dag al ingerekend en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De mannen zijn Tsjetsjeense afkomst en wonen ongeveer tien jaar in de Verenigde Staten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.