buitenland

Amerikaan wint jackpot van 590 miljoen dollar

Door Shari Deira - 19 mei 2013

In de Amerikaanse staat Florida is een winnend lot verkocht van de jackpot van 590,5 miljoen dollar (ruim 460 miljoen euro) van de Powerball-loterij. Het gaat om de grootste jackpot in de geschiedenis van de loterij.

Powerball heeft zaterdag (lokale tijd) bekendgemaakt dat het winnende lot is verkocht in een Publix-supermarkt in Zephyrhills in Florida.

Prijs

De kans om de jackpot te winnen was vooraf ingeschat op 1 op 175 miljoen. De winnaar van de Powerball-jackpot hoeft de gigantische prijs niet te delen. Het is nog onduidelijk wie de prijs heeft gewonnen.

De grootste jackpot die ooit is gewonnen in de Verenigde Staten was 656 miljoen dollar. De prijs werd in maart vorig jaar gedeeld door drie winnaars.

Liefst 43 Amerikaanse staten doen mee aan de Powerball-loterij. Amerikanen kunnen voor 2 dollar al een lot kopen. De kans dat zij de jackpot daadwerkelijk winnen, is kleiner dan de kans dat een gemiddelde Amerikaan twee keer achter elkaar een hole-in-one slaat op de golfbaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.