buitenland

Amerikaanse soldaat schiet vrouw dood, vijf gewonden

Door Anna Vossers - 28 mei 2013

Een Amerikaanse marinier heeft in de Amerikaanse staat Texas zes mensen neergeschoten. Tijdens een vuurgevecht met de politie kwam de 23-jarige schutter zelf om het leven.

Een 42-jarige vrouw is door kogels van de marinier overleden, de andere vijf slachtoffers zijn buiten levensgevaar. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Auto’s

De verdachte, de 23-jarige Esteban Smith, reed zondag in een vrachtwagen door de staat Texas. Vanuit het voertuig schoot hij op willekeurige autobestuurders. Later schoot hij om zich heen in een winkel.

Toen de politie arriveerde, opende de marinier nogmaals het vuur en schoot een agent neer. Smith kwam vervolgens om het leven door politiekogels.

North-Carolina

Het is onbekend hoe de marinier zo heeft kunnen doordraaien, en of er een verband is met eventuele uitzendingen van de man naar oorlogsgebied.

De Amerikaanse politie brengt de man ook in verband met een andere moord die hetzelfde weekend werd gepleegd in de staat North-Carolina, 2.400 kilometer ten oosten van de plaats waar hij uiteindelijk werd gedood.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.