buitenland

‘Daders aanslag Boston pleegden drie moorden in 2011’

Door Shari Deira - 11 mei 2013

De broers Tamerlan en Dzjochar Tsjarnajev, die de aanslag in Boston hebben gepleegd, waren mogelijk betrokken bij een drievoudige moord in 2011. Onderzoekers zeggen over ‘ophopend bewijsmateriaal’ te beschikken.

Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News zaterdag. Het gaat om moorden die werden gepleegd op 11 september 2011 in Waltham, een voorstad van Boston.

Vechtsport

Op de bewuste dag werden drie joodse mannen vermoord, onder wie een oud-kamergenoot van de oudste broer Tamerlan met wie hij een vechtsport beoefende. De lijken met doorgesneden keel werden in een huis aangetroffen. De lichamen waren bedekt met marihuana.

De onderzoekers beschikken over forensisch bewijsmateriaal en er is bewijs dat de mobiele telefoons van de Tsjarnajev-broers op de avond van de moord in de buurt van het huis waren.

Begraven

Tamerlan en Dzjochar Tsjarnajev worden verdacht van de bomaanslag in Boston, die aan drie mensen het leven heeft gekost en waarbij 264 mensen gewond raakten. Tamerlan overleed na een wilde achtervolging met de politie waarbij werd geschoten. Hij is onlangs in het geheim begraven.

De jongste broer, Dzjochar, leeft nog en werd na een urenlange klopjacht opgepakt door de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.