buitenland

‘Doodgeschoten vriend terrorist Boston pleegde drievoudige moord’

De man die woensdag door een FBI-agent werd doodgeschoten, zou op het punt hebben gestaan om een drievoudige moord uit 2011 te bekennen. In plaats van een verklaring te ondertekenen, trok hij een mes.

Dat meldt NBC News.

Ibragim Todasjev werd door de FBI ondervraagd in het kader van het onderzoek naar de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston vorige maand.

Tamerlan Tsjarnajev, een van de twee daders die bij een achtervolging werd gedood, zou bevriend zijn geweest met Todasjev.

Bekentenis

Tijdens de ondervraging zou Todasjev bekend hebben dat hij samen met Tsjarnajev betrokken was bij een drievoudige moord uit 2011.  Maar toen hij een verklaring hierover moest tekenen, zou de man plotseling in opstand zijn gekomen. Deze actie zou hem fataal zijn geworden.

Todasjev zou niet betrokken zijn geweest bij de aanslagen in Boston op 15 april, waarbij drie doden vielen en 176 mensen gewond raakten.

Drugsdeal

De moord die hij wilde bekennen betrof drie mannen uit Waltham, in de buurt van Boston, die met doorgesneden keel en bedekt met marihuana werden aangetroffen in een appartement.

Todasjev en Tsarnajev zouden hen hebben gedood na een mislukte drugsdeal, uit angst om later te worden herkend.

Eerder werd al gespeculeerd dat Tsarnajev de moorden gepleegd zou hebben.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.