buitenland

Drie vermiste vrouwen na tien jaar terecht in Amerika

Door Shari Deira - 07 mei 2013

Drie vrouwen die ongeveer tien jaar geleden apart van elkaar werden ontvoerd, zijn in de Amerikaanse stad Cleveland (Ohio) teruggevonden. De politie heeft drie broers opgepakt.

Dat heeft de politie maandag (lokale tijd) bekendgemaakt. De mannen van 50, 52 en 54 jaar werden gearresteerd aan de hand van de verklaringen van de vrouwen.

Buurman

De zaak kwam aan het licht nadat een buurman geschreeuw uit het huis hoorde komen. Hij brak door de deur heen en liet Amanda Berry alarmnummer 911 bellen.

‘Help me! Ik ben Amanda Berry. Ik ben ontvoerd en word al tien jaar vermist en ik ben hier. Ik ben nu vrij!’ Ze zei dat ze de naam van haar ontvoerder wist. De mannen zouden op dat moment even niet thuis zijn. Berry wist dat haar zaak uitgebreid besproken was in de media.

Toestand

Berry (26) werd vastgehouden samen met Gina DeJesus (23), die in 2004 verdween, en Michelle Knight, die verdween in 2000 op twintigjarige leeftijd.

De vrouwen verbleven in een huis in een woonwijk niet ver van de plek waar ze verdwenen. Ze zijn onderzocht in het ziekenhuis en verkeren in een redelijk gezonde toestand. Getuigen melden dat ook twee kinderen het huis hebben verlaten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.