buitenland

Franse surfer tijdens huwelijksreis gedood door haai

Door Shari Deira - 09 mei 2013

Een 36-jarige Fransman is tijdens zijn huwelijksreis gedood door een haai. Het slachtoffer was alleen aan het surfen dichtbij de kust van het eiland Réunion, vlakbij Madagaskar, toen hij werd aanvallen.

Een badgast op het nabijgelegen strand sloeg alarm toen hij bloed in het zeewater zag. Reddingswerkers probeerden de man nog te reanimeren maar hij had al te veel bloed verloren.

Shock

De haai heeft de surfer gebeten in zijn arm en dij. De kersverse bruid was op het strand op het moment van het ongeluk en verkeert in shock.

Het is de eerste keer dit jaar dat een surfer in het gebied is aangevallen door een haai. De afgelopen twee jaar zijn twee mensen om het leven gekomen na een aanval door een haai. Een derde surfer raakte zwaargewond.

Kust

De kustwacht op het eiland houdt vanwege de aanvallen de kust extra goed in de gaten. Onderzoekers bestuderen de haaien om meer te leren over hun gedrag.

Surfers willen dat het marine natuurreservaat op het eiland wordt gesloten. Zij denken dat het reservaat, dat werd geopend in 2007, de oorzaak is van de toename van het aantal aanvallen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.