buitenland

Goederentrein met chemicaliën ontploft in België (video)

Door Arne Hankel - 04 mei 2013

Enkele wagons van een goederentrein met chemische producten zijn zaterdagochtend vroeg ontploft in het Vlaamse Schellebelle, ten oosten van Gent. Na het gemeentelijk rampenplan is in de loop van de nacht ook het provinciaal rampenplan in werking gesteld.

Er is nog steeds ontploffingsgevaar. Straten in een straal van 500 meter worden geëvacueerd.

Gewonden

Meerdere brandweerkorpsen bestrijden de vlammen, die zich hebben verspreid over een lengte van 500 meter. Er zijn geen gewonden gevallen, aldus een woordvoerder van de Belgische spoorwegbeheerder Infrabel.

De ontploffing deed zich voor rond 02.00 uur. De trein met dertien wagons reed toen een kilometer buiten het station van Schellebelle in de richting van Wetteren.

Nederland

De Nederlandse machinist kon zijn wagons loskoppelen, maar zeven staan wel in brand. Het lijkt erop dat enkele wagons zijn ontspoord op een wissel. Een aantal wagons is naast het spoor terechtgekomen.

De trein was op weg van Nederland naar Gent-Zeehaven. Het treinverkeer op de spoorlijnen van Denderleeuw naar Gent-Sint-Pieters en van Dendermonde naar Gent-Sint-Pieters is gestremd. Dat geldt zaterdagochtend ook voor het reizigersverkeer.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.