buitenland

Iran hangt ‘spionnen’ van CIA en Mossad op

Door Shari Deira - 19 mei 2013

Twee mannen zijn in Iran opgehangen omdat ze zouden hebben gespioneerd voor Israël en de Verenigde Staten. De twee zouden gevoelige informatie hebben doorgegeven.

Dat melden Iraanse media zondag. Het is onduidelijk wanneer de mannen zijn opgepakt en wanneer ze zijn veroordeeld.

Aanslagen

Iran zegt dat de Israëlische spion Mohammed Heidari heette en werkte voor de Mossad. De Amerikaan heette Kourash Ahmadi en werkte voor de CIA. Ze zouden beiden geheime informatie hebben verzameld en geld hebben aangenomen.

Iran beschuldigt Israël en de Verenigde Staten van het infiltreren van de Islamitische Republiek en betrokkenheid bij aanslagen op wetenschappers van het nucleaire programma van het land. Beide landen ontkennen dat.

Het komt vaker voor dat Iran zogenaamde spionnen executeert. Het revolutionaire hof in Iran veroordeelde in januari nog een Iraans-Amerikaanse man tot de doodstraf omdat hij zou hebben gespioneerd voor de CIA.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.