buitenland

Lichamen Visser en Severein waren begraven in citroenboomgaard

Door Anna Vossers - 27 mei 2013

De politie in Spanje bevestigt dat de twee lichamen die in de buurt van Murcia zijn gevonden, voldoen aan het profiel van de vermiste Ingrid Visser en Lodewijk Severein. ‘Het heeft er alle schijn van dat zij het zijn,’ zegt een woordvoerder.

DNA-onderzoek moet nog officieel bevestigen of het inderdaad om de Nederlanders gaat. De lichamen werden in de nacht van zondag op maandag gevonden in de grond bij een citroenboomgaard bij het dorp Alquerías, in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia.

Harde klap

Een bevestiging dat het om de twee vermisten gaat heeft de familie dus nog niet, maar het bericht is ‘als een heel harde klap aangekomen’, zegt een woordvoerder van de familie.

Over de omstandigheden van de dood van de twee heeft de politie nog geen mededelingen gedaan. Wel is er een verdachte  aangehouden.

Zoektocht

Ingrid Visser (36) en Lodewijk Severein (57) werden op maandag 13 mei voor het laatst gezien. Ze zouden op dinsdag 14 mei in Murcia een zwangerschapskliniek te bezoeken, maar kwamen niet opdagen bij hun afspraak en werden sindsdien vermist.

De politie, familie en Nederlandse vrijwilligers hebben vorige week gezocht naar het stel. Hun huurauto werd geparkeerd teruggevonden in een straat in Murcia.

Visser heeft voor diverse Spaanse teams gespeeld en was bekend in de regio. De politie zette tien speciale agenten in om de zaak te onderzoeken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.