buitenland

‘Lodewijk Severein was betrokken bij witwaspraktijken’

Door Anna Vossers - 30 mei 2013

De in Spanje vermoorde Lodewijk Severein had samen met hoofdverdachte Juan Cuenca 10.000 euro geïnvesteerd in een brievenbusmaatschappij in Gibraltar, die was opgezet voor witwaspraktijken en belastingontwijking. Spanningen tussen de twee over het geld van Severein liepen op.

Dat blijkt uit politieverhoren, schrijft Spaanse krant La Verdad de Murcia.

Spanningen

Juan Cuenca zou aan Severein niet hebben kunnen uitleggen wat hij met de 10.000 euro had gedaan, waarop Severein zijn ingelegde geld terugeiste. De spanning tussen de twee liep daarbij dusdanig op, dat hoofdverdachte Cuenca zich door hem ‘bedreigd’ voelde.

Cuenca zegt tegen de politie dat hij de Nederlanders levend achterliet in het huis in Molina de Segura, met de twee Roemenen die eerder deze week werden opgepakt. Evedasto Lifante, voormalig eigenaar van volleybalclub CAV Murica 2005, zou volgens Cuenca vervolgens een ontmoeting met de twee hebben gehad.

Lifante zelf ontkent betrokken te zijn. Hij voelt zich nu ernstig bedreigd vanwege de beschuldigingen, zegt hij op de voorpagina van de krant.

E-mails

De Spaanse politie heeft tientallen e-mails uit computers van de vermoorde ex-volleybalster Ingrid Visser en haar partner zakenman Lodewijk Severein in handen. Daarmee proberen rechercheurs te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Alles wijst er volgens La Verdad op dat Ingrid Visser niet betrokken was bij de zakelijke deals van haar partner Severein, behalve door mee te gaan naar het huis in Segura de Molina.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.