buitenland

Meer bekend over kidnapper Amerikaanse vrouwen

Door Anna Vossers - 07 mei 2013

De drie Amerikaanse vrouwen die maandag werden bevrijd, zouden sinds hun verdwijningen zijn vastgehouden in het huis van de 52-jarige Ariel Castro. Zijn zoon schreef in 2004 een artikel over de verdwenen Gina DeJesus.

De politie heeft Castro en twee broers van hem gearresteerd. Opmerkelijk genoeg zou de zoon van Ariel Castro, die dezelfde naam heeft, als journalistiekstudent een artikel hebben geschreven over de verdwijning van Gina DeJesus.

Nu blijken zijn vader en twee ooms te worden verdacht van de ontvoering van DeJesus en twee andere jonge vrouwen. De jongen is geschokt.

Meer details

Ook een oom van een van de verdachten deelt zijn verbazing, onder meer met tv-zender Fox. Hij zegt over Ariel Castro: ‘Iedereen vond hem aardig, hij speelde gitaar, hij was schoolbuschauffeur.’

De ontvoerde vrouwen Amanda Berry (26), Gina DeJesus (23) en Michelle Knight (32) verkeren in een redelijk gezonde toestand.

In het huis is ook een zesjarig kind gevonden, maar de identiteit van het kind is nog niet bekendgemaakt.

Buurman

Buurman Charles Ramsey vertelt tegen verschillende Amerikaanse media dat hij maandag een vrouw hoorde schreeuwen in een huis waarvan hij wist dat er geen vrouwen woonden. ‘Toen zij haar naam zei, wist ik meteen dat het de in 2003 verdwenen Berry was,’ zegt hij.

Zij was tien jaar geleden voor het laatst gezien toen ze op weg was naar huis van haar werk bij Burger King.

Noodoproep

Video’s van het gesprek tussen de ontvoerde Amanda Berry en alarmcentrale 911 en het ooggetuigenverslag van de buurman die zijn mobiele telefoon aan Berry gaf, worden intussen veel bekeken. In de video hieronder is de noodoproep van Berry te horen.

In dat gesprek met 911 verklaart zij: ‘Help me! Ik ben Amanda Berry. Ik ben ontvoerd en word al tien jaar vermist en ik ben hier. Ik ben nu vrij!’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.