buitenland

Mogelijk doodstraf voor ontvoerder Ariel Castro

Door Shari Deira - 10 mei 2013

Ariel Castro, die is opgepakt vanwege de ontvoering en verkrachting van drie vrouwen, krijgt mogelijk de doodstraf. Openbaar aanklager Thomas McGinty wil Castro ook vervolgen voor de dood van vijf baby’s tijdens de gevangenschap van de vrouwen.

McGinty zei tijdens een persconferentie dat de doodstraf in Ohio alleen wordt opgelegd voor de ‘slechtse criminelen die gruwelijke moorden hebben gepleegd tijdens een ontvoering’.

Ontvoering

De rechtbank kan de 52-jarige Castro veroordelen voor moord omdat hij de zwangerschappen bij de ontvoerde vrouwen gewelddadig heeft beëindigd. De voormalige buschauffeur is tot nu toe alleen in staat van beschuldiging gesteld voor ontvoering en verkrachting.

Donderdag moest Castro voor het eerst voor de rechter verschijnen. Hij keek gedurende de zitting vooral naar de grond. De rechter heeft een borgsom vastgesteld van 8 miljoen dollar.

Auto

Er zijn nog steeds veel vragen over de geruchtmakende ontvoeringszaak. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat Castro de drie vrouwen, Amanda Berry, Michelle Knight en Gina DeJesus, zijn auto heeft ingelokt.

Hij sloot de vrouwen op in aparte kamers en heeft ze herhaaldelijk verkracht. Knight zegt dat zij vijf keer een miskraam heeft gehad tijdens haar gevangenschap.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.