buitenland

Nog twee arrestaties voor moord Londen

Door Shari Deira - 23 mei 2013

De politie in Groot-Brittannië heeft een man en een vrouw opgepakt omdat zij betrokken zouden zijn bij de moord op de militair in de Londense wijk Woolwich. De verdachten zijn 29 jaar.

Agenten hebben invallen gedaan bij zes huizen, vijf in Londen en één in het graafschap Lincolnshire. Of daarbij goederen in beslag zijn genomen, is niet bekend.

Onderzoek

De militair die woensdag werd vermoord is de 25-jarige Lee Rigby. De verdachten, 22 en 28 jaar, die woensdag werden opgepakt, zijn van Nigeriaanse afkomst en liggen in twee verschillende ziekenhuizen. Hun toestand is volgens de politie stabiel.

De politie zegt verder dat er een groot onderzoek gaande is, waarbij constant nieuwe ontwikkelingen zijn.

Eerder vandaag werd gemeld dat de verdachten bekend waren bij de Britse veiligheidsdiensten. Hoewel hun namen diverse keren voorkomen in dossiers werd altijd vermeld dat ze niet van plan waren een aanslag te plegen.

Drummer

Rigby diende een infanterieregiment officieel als drummer, een functie die niet tot het maken van muziek is beperkt bij het regiment waar hij was ingedeeld. Hij was een gescheiden vader van een kind van twee jaar en woonde in Manchester.

Diverse moslimsorganisaties in Groot-Brittannië hebben de aanslag op Rigby veroordeeld. De ‘barbaarse daad’ vindt geen enkele grond in de islam, zei de Britse Moslimraad.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.