buitenland

Obama’s Keniase halfbroer zet post van de president te koop

Door Anna Vossers - 30 mei 2013

Barack Obama’s oudere halfbroer Malik hoopt goud in handen te hebben met twee ‘persoonlijke’ brieven die zijn familie van de Amerikaanse president ontving. Via een Amerikaanse website staan de brieven voor 15.000 dollar per stuk te koop.

Barack Obama is in de handgeschreven brieven niet lang van stof. Hij schrijft: ‘Aan de mensen van K’Obama: Dank voor jullie gebeden en steun’ en hij ondertekent de brieven met ‘B.O.’.

Dure echtgenotes

De twee brieven zijn te koop op de website Moments in Time, een soort Marktplaats voor beroemde handtekeningen en documenten.

De totale vraagprijs, 30.000 dollar, is bijna zeventien keer het gemiddelde bruto binnenland product (bbp) per hoofd van de bevolking in Kenia. Malik zou volgens The New York Post twaalf echtgenotes hebben die hij moet onderhouden, dus hij kan het geld allicht goed gebruiken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.