buitenland

Omwonende filmt hoe politie Londense terroristen neerschiet (video)

24 mei 2013

De arrestatie van de mannen die woensdag een soldaat doodstaken in Londen is op spectaculaire wijze gefilmd. Op de beelden is van bovenaf te zien hoe de extremistische daders na de moord op de militair agenten opwachten en proberen dood te schieten.

De video is gemaakt door een flatbewoner die vanuit zijn raam perfect kon zien en horen wat er gebeurde. De Britse krant Daily Mirror heeft de video online gezet.

Politieauto

De twee mannen staan de agenten na de moord rustig op te wachten. Als een minuut of acht na de brute steekpartij de eerste politieauto arriveert, splitsen ze zich snel op, zodat een van hen zijn pistool op de agenten kan richten. Een van de twee gewapende mannen komt daarbij bizar dicht bij de auto van de agenten, die dekking krijgen van andere collega’s.

In de video, die maar een paar seconden duurt, is vervolgens te zien hoe andere agenten de aangevallen collega’s te hulp snellen en hoe zij de verdachten neerschieten.

Ziekenhuis

De mannen die woensdag op klaarlichte dag een militair vermoordden, waren bekend bij de Britse veiligheidsdiensten.

De 28-jarige moslimbekeerling Michael Adebolajo en de 22-jarige Michael Oluwatobi Adebowale zijn in het ziekenhuis opgenomen en worden daar vastgehouden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.