buitenland

Ontvoerde vrouw kreeg tijdens haar gevangenschap een dochter

Door Anna Vossers - 07 mei 2013

Het kind dat samen met drie ontvoerde Amerikaanse vrouwen is gevonden, is waarschijnlijk de dochter van een van de vrouwen. Ze zou nu zes jaar oud zijn.

De moeder van het kind zou Amanda Berry (27) zijn, de vrouw die maandag 911 had gebeld met de mededeling ‘Ik ben ontvoerd en word al tien jaar vermist en ik ben hier. Ik ben nu vrij!’. Het is nog niet bekend wie de vader is. Dat meldt de Amerikaanse televisiezender ABC News.

Politie eerder in huis

Dinsdagmiddag werd ook bekend dat de politie al twee keer eerder in het huis was geweest waar de vrouwen zijn gevonden, maar toen niets had gemerkt van de aanwezigheid van Amanda Berry, Gina DeJesus (23) en Michelle Knight (32).

Die vrouwen, die allemaal op een ander moment zo’n tien jaar geleden verdwenen, werden maandag gevonden in een huis in Cleveland nadat een buurman er geschreeuw had gehoord.

Kinderbescherming

In 2000 kwam de politie een kijkje nemen omdat er een vechtpartij was gemeld. In 2004 klopte de politie nogmaals aan, ditmaal omdat verdachte Ariel Castro, die buschauffeur was, een kind in zijn schoolbus had achtergelaten toen hij ging lunchen. De kinderbescherming had daarom een klacht tegen hem ingediend.

De politie gaat nu onderzoeken of er inderdaad geen eerdere aanwijzingen zijn geweest dat de drie verdwenen vrouwen in het huis van Castro werden vastgehouden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.