buitenland

Ontvoerder Amerikaanse vrouwen: ‘ik ben onschuldig’

Door Anna Vossers - 15 mei 2013

De 52-jarige man die drie vrouwen jaren in zijn eigen huis in Cleveland vasthield, mishandelde en verkrachtte, zegt onschuldig te zijn. Ariel Castro ontkent alle aantijgingen.

Dat hebben de advocaten van Castro woensdag laten weten.

Het aantal aanklachten tegen Castro loopt in de honderden, maar zijn raadsmannen Craig Weintraub en Jaye Schlachet zeggen tegen diverse Amerikaanse media dat de man alle beschuldigingen ontkent.

Doodstraf

Castro wordt verdacht van het ontvoeren en jarenlang vasthouden van Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) en Michelle Knight (32) en de door hem verwekte dochter van Amanda, de zesjarige Jocelyn.

Hij kan de doodstraf krijgen omdat hij meerdere ongeboren kinderen van de vrouwen zou hebben gedood. In de staat Ohio staat op de gruwelijkste moorden de doodstraf.

Castro zit in de cel en wordt constant in de gaten gehouden, om te voorkomen dat hij zelfmoord pleegt.

Compilatie

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft een compilatie gemaakt van foto’s die een buurman heeft genomen van de achtertuin van het huis in Cleveland. Op de beelden zijn prikkeldraad en zware kettingen te zien, waarmee de vrouwen zouden zijn vastgehouden.

Ook zijn er foto’s van een spiegel die bij de achterdeur van het huis van Castro hingen, waarmee hij  bezoekers kon zien aankomen vanaf de straat. Hij had bovendien op de begane grond van zijn huis de ruiten vervangen door houten platen, zodat er niemand naar binnen kon kijken, en hij had blauwe zeilen aan de schuttingen van zijn tuin gespannen, zodat de buren zijn tuin niet konden zien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.