buitenland

Politie arresteert nog drie verdachten voor aanslag Boston

Door Shari Deira - 01 mei 2013

De politie in Boston heeft nog drie verdachten gearresteerd voor de aanslag tijdens de marathon in Boston. Onder de verdachten zijn twee studenten.

Eerder leek het erop dat de broers Dzjochar (19) en Tamerlan (26) Tsjarnajev de aanslag, waarbij drie doden vielen, alleen pleegden.

Klopjacht

De politie heeft geen nadere informatie vrijgegeven over de nieuwe verdachten, maar volgens nieuwszender CNN zijn twee van de verdachten klasgenoten van Dzjochar. Het zou gaan om Azamat Tazhajakov en Dias Kadyrbajev, beiden geboren in Kazachstan.

De derde arrestant is een Amerikaanse staatsburger. De drie moeten waarschijnlijk woensdag nog voor de rechter verschijnen.

De FBI had eerder laten weten dat het onderzoek naar de aanslag was uitgebreid. De verdachten zouden de broers hebben geholpen na de aanslag, onder meer door het bieden van onderdak. Volgens CBS News hebben de verdachten ook valse verklaringen afgelegd aan de politie.

Lichaam

De oudste broer kwam om het leven tijdens de enorme klopjacht in Watertown. Dzjochar raakte zwaargewond maar werd wel levend gearresteerd.

De familie Tsjarnajev denkt nog na over wat er met het lichaam van Tamerlan moet gebeuren. Een jongere zus zei in een eerste verklaring dat de familie Tamerlan op islamitische wijze wil begraven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.