buitenland

Politie Curaçao verdenkt broers van moord op politicus

Door Anna Vossers - 08 mei 2013

De twee broers die dinsdag zijn opgepakt op Curaçao worden officieel verdacht van de moord op politicus Helmin Wiels. Het tweetal had een dreigvideo op YouTube gezet.

Dat heeft een politiewoordvoerder op Curaçao laten weten.

YouTube

De mannen, twee broers van 19 en 27 jaar, hadden een filmpje op videokanaal YouTube geplaatst, waarin ze lieten weten dat de moord pas ‘het begin’ was. ‘Er zal meer bloed vloeien’, zeiden ze.

Dinsdag waren de makers van de video al opgepakt. Nu is bekend geworden dat de politie hen als de belangrijkste verdachten ziet van de moord op Helmin Wiels. Die politiek leider van regeringspartij Pueblo Soberano werd zondag tijdens op het strand van Curaçao doodgeschoten.

Plasterk

Bij de uitvaart van Wiels, die volgende week plaatsvindt, is namens het Nederlandse kabinet minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (PvdA) aanwezig. Dat maakte vicepremier Lodewijk Asscher woensdag bekend na de ministerraad, waarin het kabinet had stilgestaan bij de dood van de politicus.

Plasterk had eerder al het condoleanceregister voor Wiels getekend, dat in Den Haag is geopend. Maandag had ook Koning Willem-Alexander al zijn medeleven betuigd via een e-mail aan de gouverneur van Curaçao.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.