buitenland

Spaanse politie doorzoekt mogelijke locatie moord Visser

Door Anna Vossers - 27 mei 2013

Een pand in de gemeente Molina de Segura zou een belangrijk spoor vormen in het politieonderzoek naar de dubbele moord op de Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein. Er is een huiszoeking gedaan in het pand, waar de oud-volleybalster en haar partner mogelijk zijn vermoord.

In het pand zijn ‘geweldssporen’ gevonden. Dat zei Joaquín Bascuñada, een woordvoerder van de regionale regering van Murcia, maandag. Molina de Segura is een gemeente op zo’n 8 kilometer ten noordwesten van Murcia.

Verdachte

Een zondag aangehouden verdachte, een Spanjaard, heeft de politie naar de lichamen van Ingrid Visser en Lodewijk Severein geleid. Dat zei burgemeester Francisco Zamora van Alquerías, het dorp waar de lichamen van de Nederlanders zijn gevonden.

Zamora zegt ervan overtuigd te zijn dat de daders het moeilijk toegankelijke terrein goed kenden. Ze zouden volgens hem hebben geweten dat het in de citroenplantage waar de lichamen lagen, makkelijker graven was dan verderop in de boomgaard.

Het politieonderzoek is geheim, maar de politie zou een advocaat in Murcia vragen hebben gesteld, omdat Visser en Severein vlak voor hun verdwijning een afspraak met hem wilden maken. De raadsman had eerder al voor de twee gewerkt.

Citroenboomgaard

De lichamen van de Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein werden in de nacht van zondag op maandag gevonden in een ongeveer 50 centimeter diep graf bij een citroenplantage ten oosten van Alquerías, een dorpje op 20 kilometer ten westen van de Zuid-Spaanse stad Murcia.

De Nederlanders werden sinds 13 mei vermist.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.