buitenland

Spanjaarden zoeken mee naar vermist Nederlands stel

Door Marloes Derks - 21 mei 2013

De familie van de vermiste volleybalster Ingrid Visser heeft inwoners van Spanje gevraagd mee te helpen bij de zoektocht naar de Nederlandse oud-international en haar partner Lodewijk Severein. De twee zijn vorige week maandag voor het laatst gezien in de Spaanse plaats Murcia en worden sindsdien vermist.

De dochters en de ex-vrouw van Severein zijn sinds zondag in Spanje om de politie te ondersteunen bij de zoektocht.

Oproep

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst riep de familie dinsdagochtend op tot hulp. Er is een website en Twitter-account waarop informatie wordt gedeeld en mensen informatie kwijt kunnen.

De Spaanse politie heeft nog geen enkel aanknopingspunt waar de twee zouden kunnen zijn. Het stel heeft maandag ingecheckt in het hotel in Murcia waar ze zouden verblijven maar is daar na een wandeling niet teruggekomen. Ook van hun huurauto, een zwarte Fiat Panda, ontbreekt nog elk spoor.

Ziekenhuisbezoek

Advocaat Miriam van de Velde nam tijdens de bijeenkomst het woord en zette een paar feiten op een rij. Sinds de twee het hotel verlieten ontbreekt elk spoor. Er zijn geen transacties geweest met hun bankpassen en er is geen aantoonbaar bewijs dat ze voor de reis al veel contant geld op zak hadden. Ook heeft het stel de bagage in het hotel achtergelaten.

Visser en Severein zijn voor een ziekenhuisbezoek naar Murcia afgereisd, omdat Visser zwanger probeert te worden. Ze zijn echter niet komen opdagen op de afspraak die voor dinsdag gepland stond. Visser speelde enkele jaren volleybal in Murcia en heeft daar ook gewoond.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.