buitenland

Volleybalclubeigenaar: ‘Visser en Severein werden misleid’

Door Anna Vossers - 29 mei 2013

Ingrid Visser en Lodewijk Severein zijn door misleiding naar het huis in Molina de Segura geleid waar ze werden vastgehouden en vermoord. Hoofdverdachte Juan Cuenca probeerde Visser en Severein te laten investeren in een marmergroeve, die niet van hem was.

Dat zegt Evedasto Lifante, de voormalig eigenaar van de volleybalclub waar Ingrid Visser twee jaar professioneel heeft gespeeld, woensdag bij EenVandaag.

Marmergroeve

‘Ik denk dat Severein een vergissing beging door naar het huis in Molina te gaan, ik denk dat hij misleid is,’ zegt Lifante.

Lifante is eigenaar van een marmergroeve, die hoofdverdachte Cuenca volgens hem met valse papieren onderhands probeerde te verkopen. Volgens Lifante wilde Cuenca de Nederlanders laten investeren in die marmergroeve.

Cuenca zou dat volgens Lifante hebben willen doen omdat hij de twee andere Roemeense verdachten geld schuldig was. Met geld van Visser en Severein zou hij de Roemenen kunnen terugbetalen.

Uit de hand

Als de dood van de Nederlanders met de marmergroeve te maken heeft, ‘probeerden Cuenca en de Roemenen waarschijnlijk geld te krijgen’, zegt Lifante, ‘en dat liep uit de hand’. Hij denkt niet dat Severein zaken zou hebben willen doen met Cuenca.

Bestuur

Lifante en Cuenca zaten samen in het bestuur van volleybalclub CAV Murcia 2005 waar Visser twee jaar lang professioneel volleybal speelde. De twee wijzen elkaar aan als dader – eerder verklaarde Cuenca juist dat Lifante de moordenaar zou zijn.

De Roemeense verdachten zouden volgens de politie de moord hebben uitgevoerd. Zij waren ook bekenden van de Nederlanders.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.