buitenland

Conciërge schiet godsdienstlerares dood op basisschool

Door Servaas van der Laan - 15 juni 2013

Een 69-jarige conciërge van een basisschool in het zuid-Siciliaanse Vittoria (Ragusa) heeft zaterdagmorgen de godsdienstlerares op de school doodgeschoten. De man vuurde vijf kogels op de vrouw af.

Dat schrijft de Siciliaanse afdeling van de krant La Repubblica.

Achtervolging

Conciërge Salvatore Lo Presti liep achter de 54-jarige lerares Giovanna Nobile aan toen ze de school binnenkwam. Toen de vrouw in de lerarenkamer aankwam, trok hij zijn pistool.

De vrouw probeerde nog te vluchten, maar kon niet voorkomen dat de conciërge haar vijf keer wist te raken. Lo Presti werd door een collega overmeesterd toen hij een zesde kogel wilde afvuren. De vrouw is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

De dichter

De 69-jarige conciërge van basisschool Pappalardo stond op het punt om met pensioen te gaan. Volgens collega’s stond de man bekend als ‘de dichter’ omdat hij altijd poëtische teksten schreef en voorlas. Ook zaterdagmorgen stond hij weer een tekst voor te dragen toen hij opeens van gemoedsrust veranderde toen de godsdienstdocente binnenkwam.

Een andere collega zegt tegen de krant dat Lo Presti altijd iets ‘tegen de hele wereld had’, maar hij zei nooit te kunnen vermoeden dat de man tot zoiets in staat zou kunnen zijn. De man is opgepakt en wordt aangeklaagd voor moord.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.