buitenland

Dodental door overstromingen in India passeert 1.000

Door Anna Vossers - 25 juni 2013

Overstromingen door hevige regenval in het noorden van India hebben tot nu toe meer dan duizend dodelijke slachtoffers gemaakt. Maar omdat het lastig is om lichamen in afgelegen gebieden te bergen, kan het dodental nog flink oplopen.

Dat melden The Guardian en de BBC.

Al anderhalve week wordt de staat Uttarakhand in het noorden van India geteisterd door zware moessonregens. De regens worden de zwaarste in tachtig jaar genoemd. Rivieren staan zo hoog, dat dorpen geheel van de kaart worden geveegd, en er vinden landverschuivingen plaats.

Crash

Al honderdduizend mensen zijn geëvacueerd, waarvoor het Indiase leger reddingshelikopters inzet, omdat veel wegen onbegaanbaar zijn geworden.

Een van die helikopters stortte dinsdagmiddag neer, waardoor er nog eens acht slachtoffers vielen.


Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.