buitenland

Lichamen Visser en Severein mogen naar Nederland

Door Anna Vossers - 03 juni 2013

De lichamen van de vermoorde Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein kunnen naar Nederland worden gebracht. Het kan nog maanden duren voordat de Spaanse forensische artsen alle benodigde uitslagen hebben van de onderzoeken die zijn gedaan op de lichamelijke overschotten.

Dat meldt de directeur van het anatomisch-forensisch instituut in Murcia, Rafel Bañón, maandag aan lokale krant La Verdad de Murcia.

Repatriëring

De familie van Visser is in Murcia om de repatriëring van de lichamen te regelen, meldt de krant.

De lichamen zijn in slechte staat, omdat ze twaalf dagen begraven zijn geweest. Toch verwacht Bañón ‘op de meeste vragen’ een antwoord te kunnen geven als alle laboratoriumuitslagen zijn binnengekomen.

Rechter

Vrijdag moeten de drie verdachten van de moord op de Nederlanders voor de rechter verschijnen. Het gaat om volleybalclubmanager Juan Cuenca en twee Roemeense verdachten. De verwachting van de Spaanse media is dat de drie verdachten, die in Valencia gearresteerd werden en aan de autoriteiten van Murcia zijn overgedragen, voorlopig nog in hechtenis blijven.

Ex-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein werden vorige week dood gevonden in de buurt van de Spaanse stad Murcia na een vermissing van twee weken. Hun lichamen waren begraven in een citroenboomgaard.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.