buitenland

Merkel gaat toch met Poetin naar kunsttentoonstelling

Door Anna Vossers - 21 juni 2013

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Russische president Vladimir Poetin hebben hun diplomatieke ruzie bijgelegd. Merkel opent vrijdagavond toch een grote kunsttentoonstelling in Sint Petersburg.

In een persoonlijk gesprek met Poetin is nu afgesproken dat zowel de Duitse bondskanselier als de Russische president iets zullen zeggen bij de opening van die tentoonstelling, schrijft Der Spiegel. ‘Daarmee is het probleem opgelost,’ aldus Merkel.

Diplomatieke chaos

Eerder vandaag ontstond commotie, omdat Merkel weigerde een kunsttentoonstelling te openen in het beroemde Hermitagemuseum in Sint Petersburg, als zij daarbij de Russen niet mocht oproepen om uit Eberswalde geroofde kunstwerken terug te geven.

Poetin had echter aangegeven niet te zullen komen als zij die oproep zou doen. Merkel zou daarom haar bezoek aan Rusland eerder afbreken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.