buitenland

Moslimfundamentalisten slachten groep toeristen af in Pakistan

Door Servaas van der Laan - 23 juni 2013

Een groep van negen buitenlandse toeristen en hun gids zijn in het noorden van Pakistan doodgeschoten door moslimstrijders. De soennitische terreurorganisatie Jundullah heeft de actie opgeëist.

Dat meldt de politie in Pakistan.

De slachtoffers zijn vijf Oekraïners, drie Chinezen, een Rus en een Pakistaanse gids die in een afgelegen resort verbleven aan de voet van de Nanga Parbat-berg.

Excecuties

De gewapende moslimterroristen kwamen het hotel binnen toen de buitenlanders lagen te slapen. Ze openden vervolgens het vuur op de ongewapende en onschuldige reizigers.

Terreurgroep Jundullah is trots op de slachtpartij. ‘Deze buitenlanders zijn onze vijanden en wij eisen trots de verantwoordelijkheid op voor hun dood, en wij zullen dit soort aanvallen in de toekomst voortzetten,’ laten de moslimmilitanten aan persbureau Reuters weten.

Terreur

De soennitische terroristen van Jundullah zorgen vaker voor terreur in het afgelegen gebied. Vaak is de shi’itische minderheid het doel van het geweld. Zo werden vorig jaar nog achttien shi’itische busreizigers doodgeschoten.

Ondanks het sektarische geweld is het gebied populair bij toeristen vanwege de vele hoge bergen. Het is voor het eerst dat nu ook buitenlandse toeristen worden aangevallen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.