buitenland

Nederlandse tieners opgepakt op Mallorca voor zware mishandeling

Door Shari Deira - 09 juni 2013

Twee Nederlandse scholieren van achttien jaar zijn opgepakt op Mallorca omdat zij een toerist ernstig zouden hebben verminkt. De jongens zijn op vakantie op het Spaanse eiland en hebben het slachtoffer volgens getuigen zwaargewond op straat achtergelaten.

Dat meldt de Spaanse krant Diario de Mallorca zondag. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de arrestatie van de jongemannen. De rechter heeft de borgtocht van hen vastgesteld op 10.000 euro.

Gevecht

Het incident had maandagnacht plaats in het uitgaansgebied s’Arenal. Het is nog onduidelijk waarom de jongens met elkaar in gevecht raakten.

Het slachtoffer werd zo ernstig mishandeld dat hij met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht, waar hij op de intensive care terechtkwam. Vooral het gezicht van de toerist is ernstig verminkt. Artsen proberen de verwondingen te herstellen.

Daders

De daders zijn volgens de krant op de vlucht geslagen na de zware mishandeling. De politie had in eerste instantie drie Nederlanders opgepakt maar een van de jongemannen is al vrijgelaten.

De Nederlanders hebben voor de rechtbank ontkend dat zij betrokken zijn bij het incident. Diverse getuigen hebben de jongens aangewezen als de daders.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.